Hur jag ser på skönhet!

 

IMG_0205

 

Jag har en holistisk syn på skönhet och att vara vacker. Mår du bra i kropp och sinne så syns det på din utstrålning i ögonen och på din hud. För mig är ansiktet och huden en spegel av vår inre kropp och vad vi äter därför är jag övertygad om att skönheten kommer inifrån. Sedan kan vi behöva hjälp att skydda huden mot yttre påverkan som väder, vind och luftföroreningar. För mig är det självklara valet naturliga och ekologiska produkter som innehåller verksamma ämnen, både för vår hud, kropp och för hela planet.

För drygt nio år sedan gick jag en helgkurs i ekologisk hudvård på Axelsons Gymnastiska institut, efter det blev ingenting sig likt i badrumsskåpet. När jag kom hem och slängde jag ut all Barnängen och Nivea som fanns i huset. I stället norpade jag olivoljan från köket och satte den på hyllan i duschen. En ny värld öppnade sig, en värld som värnar inte bara om min och mina barns hälsa utan också miljön. För om du väljer naturlig hudvård mår inte bara du bättre utan också  naturen.

Här delar jag med mig av mina kunskaper om naturlig och ekologisk hudvård som jag  fått under åren som skönhetsredaktör på tidningen Hälsa. Du får också ta del av tester, tips på  nya produkter och märken på marknaden och recept på hur du gör egen kräm av det som finns i skafferiet. Jag berättar också hur du med hjälp av ren mat får huden att stråla! Ibland händer det också att jag lottar ut produkter, missa inte det! Hoppas du kommer gilla det du läser och tveka inte att mejla mig om du har frågor eller synpunkter.

Glad vecka!

Susanne Hovenäs

 

Foto: Bianca Brandon-Cox

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *