De 9 essen till livslång skönhet!

aroma-906137

Syresätt – allt börjar med andningen. Sätt igång cirkulationen i kroppen genom att andas medvetet och långt ner i magen då syresätter du blodet och alla organ kan jobba som de är ämnade att göra. I varje situation kan du använda andningen för att komma tillbaka i nuet, fokusera, stressa ner och leva i harmoni med dig själv.

Spisa – maten är vårt bränsle och det vi stoppar i oss syns utanpå. Ät mycket färgglada grönsaker, frukt och bär som innehåller antioxidanter – dessa skyddslingar som hjälper kroppen att hålla sig frisk. Drick vatten och undvik alkohol, socker, gluten och mjölkprodukter. Tugga maten väl så kan kroppen ta upp alla näringsämnen.

Sov – när vi sover återhämtar sig kroppen och huden. Vi är alla olika och behöver olika mycket sömn, men för mig är det 8 timmar som gäller.

Stressa ner – stress är en riktig hudbov. När vi stressar funkar inte kroppen som den ska och vi får en massa påslag av hormoner, adrenalin & kortisol, som kommer i gungning. Vi spänner oss ofta när vi stressar och detta syns på huden i form av linjer och rynkor.

Skratta – att ett gott skratt förlänger livet stämmer verkligen. Är vi glada utsöndras må bra hormoner som gör att kropp och sinne är harmoniska och kan arbeta i lugn och ro.

Stretcha – börja morgonen med att sträcka ut dig i sängen. Kanske gör du några yogaövningar som får muskler och leder att bli rörliga.

Spring – att röra på sig ca 30 minuter om dagen ökar inte bara blodcirkulationen utan också ditt mentala välbefinnande.

Smek – gå på massage eller ge dig själv extra beröring, skaffa katt eller hund – beröring ökar välbefinnandet och höjer nivån av må bra hormonet oxytocin.

Smörj – återfukta huden med vegetabiliska och ekologiska oljor. Naturen är full av fantastiska hudstärkande och potenta ämnen som ger huden näring och kraft.

 

 

 

 

pureskincare_1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *