Mat med högt GI får huden att dippa

naturlig hudvård

Skippa det vita brödet, ris och friterad potatis. Frossa istället i grönsaker och trädgårdens skatter i sommar.

Vitt bröd, bagels, popcorn … Livsmedel med ett högt glykemiskt index ger dig en sockerkick som kan vara förödande för din hud. Det säger Ava Shamban, biträdande klinisk professor i dermatologi vid UCLA, University of California, Los Angeles, i nätmagasinet allure.com.

– När du ökar sockernivåer i blodet, kan sockret som inte tas upp av levern påverka ditt kollagen. Kroppen försöker göra sig av med detta överflöd vilket i sin tur kan orsaka inflammation i huden. Det är en av flera orsaker varför du ska äta mat med lågt GI.

Mejeriprodukter kan också påverka din hud till det sämre. Hittills har studier visat ett samband mellan mejeri och akne men inte orsakssamband därför kan man i dagsläget inte dra slutsatsen att mejeriprodukter skulle vara orsaken till hudproblem.

Föredrar du försiktighetsprincipen ska du däremot undvika att dricka vatten ur flaska som innehåller BPA. Detta är ett hormonstörande ämne som kan påverka kroppen, menar Shamban. Ännu ett av tusen skäl att inte använda plastflaskor!

Psst! Tänk på att återfukta huden med ett glas vatten efter varje kopp kaffe!

Läs hela artikeln här!

pureskincare_1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *