Bli solsmart med naturligt solskydd!

NAturligt solskydd

Nu värmer solens strålar mer och mer. Med ett tillförlitligt och naturligt solskydd minskar du att bränna dig.

3 svar om solskydd!

Vad är det för skillnad på fysikaliska och kemiska filer?

De har olika sätt att sila bort UV strålarna. Fysikaliska filter, som titandioxid, består av små partiklar som reflekterar bort UV strålningen. I kemiska filter tar molekylerna upp UV strålningen och omvandlar den till oskadlig strålning, det sker en kemisk reaktion.

Vad är UVA respektive UVB?

UVA gör pigmenet i huden mörkt och tränger in i hudens djupare skikt och kan därmed orsaka hudcancer. UVA strålnings kan också bryta ner D vitamin i huden och finns både i solen och solarier.

UVB gör att vi bränner oss om vi solar för mycket. Den får också huden att åldras och kan ge upphov till hudcancer. UVB tränger dock inte ner lika långt i huden som UVA. UVB startar bildningen av D vitamin i huden.

Vad ska jag välja?

För bästa skydd ska du välja en kräm som skyddar både mot UVA och UVB. Vill du ha ett så naturligt skydd som möjligt ska du välja en kräm som innehåller mineralerna titaniumoxid och zinkoxid.

Bästa solskydden!

1. Lagom är bäst och försök att inte vistas rakt i solen mellan 11 och 15 på dagen då strålningen är som starkast.

2. Skydda dig med kläder, hatten på och slappa i skuggan.

3. Frossa i bär!Jordgubbar, hallon, tranbär, granatäpple och björnbär innehåller ellagsyra, som minskar risken för rynkor.

4. Ät upphettade tomtprodukter och vattenmelon så får du i dig lykopen som sägs ge naturligt skydd mot solens UV-strålning.

5. Undvik socker som gör solen känslig mot huden!

 

3 naturliga skydd!

 

PSST! Under sommaren hittar du dagligen prognoser för UV-strålningens styrka på SMHI.

 

Zinkoxid i solskydd, nu godkänt!

Zinkoxid har varit förbjuden i solskydd då det varit ovisst om dess säkerhet. Nu är mineralet godkänt som solskydd om det inte förekommer mer än 25 procent i produkten.

Senaste nytt om solens påverkan på huden!

 

pureskincare_1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *