Ekologiskt grönt te – rena mirakeldrycken för huden!

Grönt te blad

Drick två till fyra koppar ekologiskt grönt te  om dagen och hjälp huden att behålla sin ungdomliga glans.

Visste du att alla tetyper innehåller antioxidanter som skyddar huden från åldrande? Det är framförallt det gröna teet som har högst innehåll av dessa hudvårdande mirakel. Framförallt finns det gott om flavonoider. Flavonoider är inga näringsämnen men verkar antioxidativt. Det finns även andra antioxidanter med antiinflammatoriska egenskaper som påskyndar läkningen av skador från bed sol och stress. Också ämnen som skyddar kroppens celler och DNA mot fria radikaler som kan orsaka cellskador och åldrande får du i dig när du dricker grönt te. Både grönt te och svart te innehåller lika mycket koffein. Vill du dricka koffeinfritt te ska du välja rent örtte.

Fakta. Grönt te

Det är blad och knoppar av kamelia plantan som utgör basen för både grönt och svart te. Men till skillnad från svart te ångas det gröna teet torrt direkt efter skörden vilket gör att en högra halt av polyfenoler bevaras.

Brygg rätt!

Koka vatten och låt svalna några minuter åsatt tebladen inte överhettes. Häll vattnet över silen med grönt te och låt dra i 1-2 minuter.

Mer om te:

* Har en utrensande effekt.

* Hjälper till att läka sår och mildra ärrbildning.

* Bra mot acne och dålig hud.

* Kan användas som kopresser vid skär- och skrubbsår, fukta omslaget med grönt te .

* Innehåller fluor, vilket kan förbättra munhälsan då tänderna blir starkare, men observera också att du får i dig en del fluor om du är en storkonsument av grönt te!

pureskincare_1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *