Doft hjälper barn

Oriflame Tenderly Promise 2

Oriflame tagit fram en ny doft, Tenderly Promise, där en del av försäljningen går till till World Childhood Foundation. Tenderly Promise är en blommig doft med en toppnot av citron, persikablomma och rosépeppar, hjärtnot av krämig vit kungslilja, liljekonvalj och pion och till sist en basnot av sandelträ och mysk. Tenderly Promise är en eau de toilette och kostar ca 310 kr.

 

En parfym består av…

… en toppnot som utsöndras omedelbart när parfymen appliceras och består av små, lätta molekyler som avdunstar fort. De ger det första intrycket av parfymen.

 

… en hjärtnot som uppträder strax innan toppnoterna klingar ut. De formar ”hjärtat” eller ”kroppen” i parfymen. Uppkommer mellan två minuter till två timmar efter att parfymen applicerats.

 

… en basnot som uppstår strax innan parfymens mellannoter försvinner. De utgör tillsammans med mellannoterna parfymens huvudtema, och ger parfymen dess djup och fasthet.

 

Visste du att…

… skillnaden på olika parfymer är koncentrationen av doftämne? Doftkoncentrationen i parfym är 18-40 procent, i eau de parfum 15-20 procent, i eau de toilette 7-14 procent och i eau de colgne 3-7 procent. Ju svagare, desto kortare tid sitter den och ju starkare, desto mindre behöver du applicera.

 

pureskincare_1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *