Den gröna mirakeldrycken

antioxidant-163875_1280

Drick två till fyra koppar grönt te om dagen och hjälp huden att behålla sin ungdomliga glans. Det är framförallt polyfenolerna i det gröna teet som effektivt bekämpar de fria radikalerna som attackerar friska celler.

Visste du att alla tetyper innehåller antioxidanter som skyddar huden mot åldrande? Men det gröna teet är rikast på av dessa hudvårdande ämnen. Framförallt finns här gott om flavonoider. Flavonoider är inga näringsämnen, men verkar antioxidativt. Det finns också andra antioxidanter med anti-inflammatoriska egenskaper som påskyndar läkningen av skador från både sol och stress. När du dricker grönt te får du dessutom i dig ämnen som skyddar kroppens celler och DNA mot de fria radikaler som kan orsaka cellskador, celldöd och åldrande. Tänkt på att både grönt och svart te innehåller lika mycket koffein. Vill du dricka koffeinfritt te ska du därför välja rent örtte.

Brygg rätt
Koka upp vatten och låt det svalna några minuter, så att tebladen inte överhettas. Häll vattnet över silen med grönt te och låt dra 1–2 minuter.

 

Visst de att grönt te…

… hjälper till att läka sår och mildra ärrbildning.

… är bra mot acne och dålig hud.

… kan användas som kompresser vid skär- och skrubbsår, fukta omslaget i grönt te.

… innehåller fluor, vilket kan förbättra munhälsan då tänderna blir starkare.

pureskincare_1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *