Lär dig basen – och sminket sitter på plats

 

pretty-woman-635258

Det finns enkla knep som håller sminket på plats hela dagen. Här kommer en steg för steg guide som också förklarar de olika basprodukterna.

1 Dagkräm – återfuktar ansiktet. Massera in efter rengöring.

2 Primer – gör så att sminket håller sig på plats. Primen lägger sig ovanpå porerna så att sminket kan ligga slätt och fint på huden. Fördela primen jämn över hela ansiktet.

3 Foundation – täcker blemmor och porer och gör att huden ser jämn och fin ut. Välj en foundation i din egen hudton, hellre en lite ljusare färg än en mörk. Lägg foundation i hela ansiktet. Använd gärna pensel eller svamps så blir det jämnt och fint. För att jämna ut tonen mellan ansikte och hals, fördela foundation även ner på halsen.

4 Concealer – hjälper till att täcka mörka ringar runt ögonen och andra linjer. Kan också användas om du vill framhäva vissa delar i ansiktet, till exempel kindbenen. Välj en consealer som är två hudtoner ljusare än din egen hudfärg, så ser du piggare ut. Applicera concealer över det du vill dölja. Concealer finns, som stift, som mineralpuder och i flytande form. Själv föredrar jag den som är i flytande form som oftast kommer med en pensel.

5 Puder – håller basen på plats. Är också lite täckande. Tänk på att inte välja för mörkt puder och borsta gärna av ansiktet lite lätt efter applicering så att överflödigt puder försvinner ger ett mindre ”kakigt” intryck.

pureskincare_1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *