Bad för trötta kroppar

bathroom-4841_640

Nu befinner vi oss mitt i vintern och det gäller att ta hand om våra kroppar för att orka hela vägen fram till våren. Att bada med örter är riktigt välgörande för kroppen och sinnet. Har du inget badkar kan du göra ett hand- eller fotbad. För att få bästa effekt av örterna gör först en infusion. En infusion liknar örtte fast är starkare och mer koncentrerat. Till ett bad behövs 200 gram färska örter som du lägger i en stor hink. Häll sedan på en hink kokande vatten och låt det dra i cirka 20 minuter. Häll i infusionen i badkaret. När du gör en vanlig infusion silas örterna bort, men du kan låta dem vara kvar i badet. Fyll sedan upp karet med så hett vatten som du kan bada i, var dock försiktigt om du har högt blodtryck. Ligg i badet mellan 15 och 20 minuter. Lufttorka efteråt och Klä på dig varma kläder och vila gärna efter badet.

 

pureskincare_1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *