NOC Sweden stärker naturlig, ekologisk och hållbar hudvård

Äntligen har det kommit en ny branschförening för naturlig och ekologisk hudvård som kommer att verka för att detta segment ska öka sina marknadsandelar. Se nedanstående pressmeddelande:-)

 

Sedan Svensk Egenvård slutade med naturkosmetik som en del av sin verksamhet finns ingen organisation för importörer och tillverkare av naturlig ekologisk hudvård i Sverige, något som initiativtagarna till NOC Sweden nu ändrar på.

 

– Vi ser att det finns ett stort intresse ibland företagen som jobbar inom NOC, och det tyder på att det finns ett behov av en organisation som kan företräda och driva utvecklingen framåt för mer naturliga och ekologiska produkter, säger Henrik Olténg, vd för Weleda i Sverige och ordförande i den nya medlemsorganisationen.

 

NOC Sweden verkar aktivt för att öka marknadsandelen för att framhäva nyttan av naturliga produkter för både huden, hälsan och miljön.

 

– Visionen är att naturlig, ekologisk hudvård ska vara det självklara valet för den svenska

hudvårdskonsumenten och självklart vill vi att segmentet ska växa mer än hudvårdsmarknaden som helhet, därför kommer vi att arbeta aktivt med att värva medlemmar för att bli en stark aktör inom kosmetikbranschen, säger Henrik Olténg.

 

NOC Sweden kommer att:

–       Instifta en årligen återkommande utmärkelse; Natural Organic Beauty Awards.

–       Arbeta för att öka kunskapen och ge saklig information om naturlig, ekologisk hudvård till media, näringsliv och konsumenter.

–       Arbeta för att påverka lagstiftningen i de frågor som berör naturlig, ekologisk hudvård och kosmetikmarknaden i sin helhet.

–       Skapa mervärde och synergier hos medlemsföretagen.

 

pureskincare_1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *